Nieuws 2007

plaatje nieuws

Kies uit één van de onderstaande nieuws items:

Terug naar nieuws Walking Wheels 2018

Uitnodiging Nieuwjaarsfeest 12 januari

plaatje vuurwerk De afgelopen dagen zijn de uitnodigingen voor ons Nieuwjaarsfeest weer op de post gegaan. Geen uitnodiging ontvangen en wel belangstelling? Klik voor alle informatie op de uitnodiging.
En voor het gemak vind je hierbij ook de routebeschrijving

Helaas, Corrie niet verder

Vervolg NCRV's Vrijwilliger van Nederland

Afgelopen vrijdagmiddag werd bekend dat Corrie van Hugten niet tot de laatste drie voor de titel van 'Vrijwilliger van Nederland' is doorgedrongen. (Maar ook de kandidaten die naar de finale gaan hebben vele mooie vrijwilligersactiviteiten op hun conto.)

Verder.... was dit een geweldige kans om het rolstoeldansen onder de aandacht te brengen. De e-mail 'stond roodgloeiend' bij o.a. Corrie en mijzelf en het was een leuke en spannende tijd.

Dus voor niets waren al jullie stemmen zeker niet!

Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen en de vele leuke reacties !

De (tussen)uitslag van de verkiezing kun je ook weer horen via: Wheelchair Dancing.eu.


Bijdrage uit Meerlandenfonds

Fonds draagt bij aan Teammatch mei 2008

Woensdagmiddag 28 november mochten we als bestuur een cheque ontvangen uit handen van Burgemeester Theo Weterings. Namens het Meerlandenfonds werd aan ca. 95 organisaties uit het verzorgingsgebied van afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden in totaal bijna 80.000 euro uitgekeerd. Dit wegens het 10-jarig bestaan van De Meerlanden. Klik om de foto te vergroten...

De bijeenkomst startte met een promotiefilm van De Meerlanden (mooi in beeld gebracht! en geweldig om te zien hoe trots medewerkers op hun bedrijf zijn.)
Vervolgens sprak de heer De Jong, directeur van De Meerlanden, een welkomstwoord. De heer Hoffscholte een van de bestuursleden van het fonds en oud-burgemeester van Aalsmeer gaf een korte toelichting op de gevolgde werkwijze.
Vervolgens reiken de vertegenwoordigers van de verschillende gemeentes die vallen in het verzorgingsgebied van De Meerlanden de cheques aan de geselecteerde organisaties.

Als alle enveloppen zijn vergeven wordt de hele groep, zwaaiende met de envelop, buiten op de foto gezet. Tot slot wacht er binnen nog een drankje en een hapje.
Wij zijn enorm blij met de bijdrage waardoor we in mei 2008 een mooie wedstrijd kunnen neerzetten. Meerlandenfonds: Bedankt !

Voor wat berichten in de pers, klik op de link naar de (digitale) kranten.


Ambassadeur Maureen op Radio 5

Toeliching op voordracht Corrie op de radio

Maandagmiddag 26 november mocht Maureen in 1 minuut toelichting geven waarom de luisteraars van Plein 5 op Corrie van Hugten moesten stemmen voor NCRV's de Vrijwilliger van Nederland.
Yvonne heeft deze minuut opgenomen en je kunt dit beluisteren via:
Wheelchair Dancing.eu - klik op Media.
of rechtstreeks.

Stem Corrie naar de finale

Vervolg NCRV's Vrijwilliger van Nederland

Dankzij jullie vele stemmen (!) heeft Corrie in september de eerste ronde, binnen de provincie Noord Holland, gewonnen. Nu zijn er nog twaalf kandidaten over.
In een tweede ronde, om van twaalf tot drie kandidaten te komen, hebben we weer jullie hulp nodig! Tussen maandag 26 en vrijdag 30 november a.s. (tot 12.00 uur) kun je weer stemmen op de inmiddels bekende website: maakhetverschil.nl.
Klik om de foto te vergroten...

Maandag 26 november (om 15.30 uur op Radio 5) mag Maureen nog kort toelichten waarom ze Corrie (en eigenlijk ook Ondine) heeft voorgedragen voor Vrijwilliger van Nederland.
Op 7 december, internationale vrijwilligersdag, zal een jury uit deze drie finalisten een keuze maken en bepalen wie De Vrijwilliger van Nederland wordt.

Help mee om het rolstoeldansen onder de aandacht te brengen en via Corrie al die vrijwilligers in het zonnetje te zetten die al jaren actief zijn om in zoveel groepen dansplezier te brengen: STEM.


Prijs in Grote Clubactie?

Notaris heeft 22 november winnende nummers getrokken

De winnende lotnummers staan vermeld op de site van de Grote Clubactie.
Voor zover wij kunnen nagaan is van de door Walking Wheels verkochte loten helaas maar 1 lot in de prijzen gevallen, nl. het lot met de laatste 2 cijfers -49-.
Iedereen kan natuurlijk wel gebruik maken van de drie kortingsbonnen aan het lot.

En alle kopers hebben Walking Wheels een handje geholpen met het realiseren van de danswedstrijd in mei 2008, BEDANKT!


Clinic op informatiemarkt Aalsmeer

Enthousiasme tijdens clinic rolstoeldansen, 10 november 2007

Zaterdagmiddag zijn we met acht dansers paraat in het dagactiviteitencentrum van Heliomare in Aalsmeer.
Samen met verschillende andere organisaties bemannen we een stand in de hal van het centrum. Naast promotie van het rolstoeldansen in het algemeen hebben we gegevens beschikbaar van de verschillende dansgroepen in de regio (nl. Aalsmeer, Amstelveen, Hoofddorp, Amsterdam etc.)

Om 15.00 uur start een clinic / workshop rolstoeldansen in de sportzaal. Na twee dansen demonstratie nodigen we aanwezigen uit om met ons mee te dansen. Er zijn vanmiddag niet veel bezoekers op deze markt, maar iedereen doet wel enthousiast mee. Een Slosh, Ten pretty girls en later het Groot vierkant worden gedanst alsof men stiekum al een een beetje geoefend heeft....

Voor en na onze clinic doen dansers van Walking Wheels enthousiast mee met rolstoeltennis, rolstoelhockey, de fitnesstest en maken we dankbaar gebruik van de stoelmassage. Hoewel we hadden gehoopt op meer bezoekers was het wel een heel gezellige middag. En al hebben we maar iemand enthousiast weten te maken voor het rolstoeldansen dan is vandaag zeker de moeite waard geweest.

Mee-/nagenieten? Bekijk de foto's.

En ook de krant was present.


Vrijwilligersprijs 2007

500 Euro voor acht vrijwilligersorganisaties, 2 november 2007

Vanmiddag ontvingen acht organisaties een vrijwilligersprijs op de vrijwilligersmanifestatie 'Samen ondernemen geeft meerwaarde'. Deze prijzen werden ter beschikking gesteld door de gemeente Haarlemmermeer. De manifestatie vond plaats in het gemeentehuis in Hoofddorp en werd georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer.

Klik om de foto te vergroten... Walking Wheels mocht 1 van de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Tom Horn, wethouder sport. Op de vraag wat we met de 500 euro gaan doen, gaf Maureen aan dat dit een mooie bijdrage vormt voor de danswedstrijd die we in mei 2008 organiseren!

Vervolgens namen we, samen met vele andere organisaties, deel aan de Beursvloer. Helaas hebben we geen deal kunnen sluiten, maar wel een aantal zinvolle contacten opgedaan. Tot slot hebben Arnold en Maureen namens het hele bestuur geproost op de cheque.

Een paar foto's van de het programma van de manifestatie en de chequeoverhandiging.

Kijk voor meer informatie over deze manifestatie op
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer
Beursvloer Haarlemmermeer


Informatiemarkt Aalsmeer

Week van de Chronisch zieken, oktober 2007

In dit kader organiseren MEE, Heliomare en Sportservice een informatiemarkt op zaterdag 10 november as in Aalsmeer.

Deze markt heeft als thema: Beperking en toch bewegen!
Er zijn informatiekramen van MEE Amstel en Zaan, Heliomare, Reumapatiëntenvereniging Amstelland, de MS-vereniging, Sportservice Noord-Holland, de verenigingen BV Hoofddorp, Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp, Walking Wheels stichting rolstoeldansen en The Dolphins.

Het programma belooft een veelvoud aan verschillende demonstraties en informatiestands:
13:00 Start Informatiemarkt
13:30 – 14:15 Workshop rolstoelbasketbal (BVHoofddorp)
13:30 – 14:15 Workshop Yoga
14.15 – 15:00 Workshop rolstoeltennis (Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp)
14.15 – 15:00 Workshop Tai Chi
15.00 – 15:45 Demonstratie en workshop rolstoeldansen (Walking Wheels)
15.00 – 15:45 Workshop Yoga
15.45 – 16:30 Workshop rolstoelhockey (The Dolphins)
15.45 – 16:30 Workshop Tai Chi
17:00 Afsluiting

Klik op Locatie voor het adres en route.


2e Plaats voor Miranda en Ronald

Venlo, 27 oktober 2007

Voor alweer de tweede wedstrijd dit dansseizoen togen Miranda & Ronald met een paar fanatieke supporters naar Venlo/Blerick voor het rolstoeldansevenement Venlo Danst..., georganiseerd door Rolstoeldansverenging 4 Wheel Dance onder auspicien van SRN.

plaatje applaudiserende handen Miranda en Ronald gaan van start in amateurs combi 2 standaard. Na de eerste ronde waarbij elf paren op de vloer staan, worden ze direct doorgeplaatst naar de halve finale. En na een spannende finale, met nog zes paren op de vloer, eindigen ze uiteindelijk op de tweede plaats!

Miranda en Ronald zijn vorig seizoen van debutanten naar amateurs gepromoveerd. Als je dan nu al zo'n mooi eindresultaat op een wedstrijd neerzet mag je daar terecht trots op zijn!

Miranda en Ronald; van harte gefeliciteerd !

We hebben een paar foto's van deze dag.


Workshops IJmond onbeperkt

15 oktober 2007

Met z'n zessen togen we naar de kust van IJmuiden. In het kader van de Week van de Toegankelijkheid werd voor het eerst de "IJmond Onbeperkt" gewaarwordingsdag georganiseerd in het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach. Een dag vol workshops, activiteiten en lezingen met betrekking tot de onbeperkte mogelijkheden van beperkingen.

Bezoekers konden meedoen aan rolstoelbasketbal, workshops braille, workshops gebarentaal, rolstoeldansen en ervaren hoe het is om geen zicht te hebben in een speciaal donker gemaakte zaal. Ook waren verschillende organisaties uit en voor de doelgroep vertegenwoordigd.
Wij gaven vijf workshops van een klein half uurtje.

Daarnaast waren er diverse lezingen van ervaringsdeskundigen. En Roos Prommenschenckel, ambassadeur Onbeperkt Nederland 2006, inspireerde de aanwezigen met haar verhaal. In 2006 werd zij als eerste vrouw met een zichtbare handicap gekroond tot Mis(s).

Hoewel de opkomst aanzienlijk lager uitviel dan verwacht, waren de bezoekers en vrijwilligers zeer enthousiast. Ook blijft het belangrijk dit onderwerp op de verschillende agenda's te krijgen en te houden.
De organisatie is dan ook voornemens om volgend jaar opnieuw een gewaarwordingsdag te organiseren tijdens de week van de toegankelijkheid.
Indien gevraagd werken wij daar graag weer aan mee!

Zie ook het krantenartikel


Demonstratie Leo Polak Amsterdam

3 oktober 2007

Op woensdag 3 oktober organiseerde SEZO een voorzieningenmarkt voor ouderen, lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken in het Ontmoetingscentrum Leo Polak in Amsterdam-Osdorp. Via Lidie en Peter werd Walking Wheels gevraagd een tweetal demonstraties / workshops rolstoeldansen te verzorgen. lees verder..

Loten Grote Club Actie te koop

8 oktober 2007

Vanaf vanavond zijn op de lessen de loten voor de Grote Club Actie te koop!
De loten kosten 2,50 euro, waarvan 1,50 euro voor de kas van de verkopende club is (wij dus in dit geval). Dat maakt dat er meerdere winnaars zijn: de koper maakt kans op mooie prijzen, de dansgroep kan met de opbrengst weer wat extra's doen voor de dansers!

Op de pagina Wilt u ons helpen leest u daar meer over en kunt u ook doorklikken naar de website van de Grote Clubactie.

Nieuw dit jaar: Iedereen die een lot koopt, kan gebruikmaken van de extra sms service. Wanneer je smst: club gevolgd door een spatie en het lotnummer, wordt na de trekking op 22 november automatisch bericht gegeven of de lotenkoper wel of niet in de prijzen is gevallen.

21 oktober 2007

De loten zijn bijna uitverkocht! Wil je nog een lot kopen? Gerard en Maureen hebben er nog een paar beschikbaar.
Bewaar je loten goed, 22 november trekt de notaris de winnende loten.
De week daarna staat de uitslag in de lokale kranten (bij ons Hoofddorpse Courant) en op de website van de grote clubactie. link naar mogelijkheden steunen dansgroep

Corrie NCRV vrijwilliger Noord-Holland

1 oktober 2007

Tijdens de radio uitzending van maandag 1 oktober werd bekend gemaakt dat Corrie, met 85% van de stemmen, gekozen is tot de vrijwilliger die door mag naar de landelijke ronde.
Op 7 december is de finale, maar daar gaat nog een ronde aan vooraf waarvan ons niet bekend is hoe die er uit gaat zien. In elk geval moeten nog verschillende provincies volgen voordat er 12 kandidaten over zijn voor de volgende ronde.

Klik op: Maak het verschil om de 'concurrentie' in de gaten te houden.


Derde prijs in Antwerpen

29 september 2007

Terwijl een deel van de dansgroep een demonstratie verzorgde in Hoofddorp stonden Miranda Moleman en Ronald van Nus op de wedstrijdvloer in Merksen/Antwerpen. Als enige paar van Walking Wheels, gelukkig met support van vrienden van Miranda, gingen zij in deze kleine maar gezellige wedstrijd van start.
In een veld van acht dansparen bij de amateur class 2 combi standaard-dansers eindigden zij uiteindelijk op de derde plaats! Miranda en Ronald, gefeliciteerd met dit mooie resultaat op jullie eerste buitenlandse wedstijd.

We hebben een paar foto's van deze wedstrijd.

De volledige uitslagen kun je vinden op de site van Stichting Rolstoeldansen Nederland.


Gezellige seniorenbeurs Hoofddorp

29 september 2007

Gemeente Haarlemmermeer, Stichting Meerwaarde en Sportservice Haarlemmermeer organiseren op zaterdag 29 september gezamenlijk een seniorenbeurs 'Zilveren Kracht' in het gemeentehuis van Hoofddorp.

Naast een met de badmintonvereniging gedeelde stand mogen we ook drie demonstraties/workshops van 15 minuten verzorgen. Door het regenachtige weer is het niet altijd even druk op de beurs en tijdens de demonstratie, maar met acht dansers hebben we een gezellige en interessante dag. Alles is prima verzorgd; van koffie en thee tot lunchpakketten en alles rond de stand en de demonstraties zelf.

Drie keer een kwartier lang laten we een aantal dansen zien en dansen verschillende mensen uit publiek en de eveneens demonstrerende countryline dansgroep een Slosh, Ten Pretty Girls en Texas wals met ons mee.
We raken in gesprek met verschillende zeer geinteresseerde mensen en weten na vandaag 1 ding zeker; weer meer mensen weten dat rolstoeldansen bestaat EN leuk is om te doen!

Om drie uur breken we af en vertrekt iedereen weer naar resp. Amsterdam, Lisse en Haarlem (Jan Willem zelfs op de fiets!!)

We hebben een paar foto's van deze dag.
Op de site Sportservice Haarlemmermeer zijn nog meer foto's te bekijken!


Demonstratie verpleeghuis Oudshoorn, Alphen ad Rijn

27 september 2007

Met acht dansers geven we act de presence tijdens de wekelijkse Brinkmiddag in verpleeghuis Oudshoorn.
Na een korte introductie gaan we van start met een Engelse wals duo. Vervolgens is het tijd om de bewoners in beweging te zetten. Met een zitdans op Sint Bernardwals muziek lukt dat voortreffelijk.
Een Veleta combi roept herkenning op, tijdens de Phrase Graze Mixer wordt gezellig meegeklapt en voor de Slosh komen de eerste enthousiastelingen op de dansvloer.

Na een korte pauze waarin verfrissingen worden geschonken gaan we verder met een vrolijke samba duo en een zwierige Weense wals combi.
De Weense wals als groepsdans wordt gezellig meegedanst, het doorschuiven loopt niet altijd even soepel - men wil geen afscheid nemen van de danspartner.... en het ole tijdens de Fado blanquita is volgens mij in het hele huis te horen geweest.

Na de laatste maten van de Texaswals praten we nog even na met een aantal bewoners voordat zij teruggebracht worden naar hun kamer en wij onze dorst lessen en onderling napraten. Deze demonstratie was niet alleen voor de bewoners een fijne middag, maar tevens een mooie ode aan Laura.

We hebben een paar foto's van deze middag.


Afscheid van Laura Castien

26 september 2007

Klik om de foto te vergroten...
Op de kaart staat:
Wilskracht
twee woorden
wil en kracht ...
aan het einde restte nog slechts de wil,
weg was de kracht
Rust nu maar uit
jouw leven is volbracht

Wat kunnen wij hier nog aan toevoegen, behalve dat we Laura heel erg zullen missen in de dansgroep....

1 oktober 2007

Veel dansers hebben zondag of maandag afscheid genomen van Laura en haar naar haar laatste rustplaats gebracht.
In gedachten, maar zoveel mogelijk ook in woorden en daden, zullen we bij Danny zijn.


Nominatie vrijwilliger van Nederland

22 september 2007

Corrie van Hugten genomineerd voor NCRV Vrijwilliger van Nederland

Corrie van Hugten uit Amstelveen is genomineerd voor de titel Vrijwilliger van Nederland 2007. In de week van 24 tot en met 27 september staan de vier genomineerde vrijwilligers uit de provincie Noord-Holland centraal in het NCRV radioprogramma Plein 5. foto Corrie en Ondine

Corrie is samen met Ondine al ruim 25 jaar de stuwende kracht achter het rolstoeldansen in Nederland. En daar profiteren dansers in heel Nederland en ver daar buiten van, of het nu gaat om wedstrijdorganisatie, instructeursopleiding of danstestprogramma !

Elke dag om 15.45 uur is in Plein 5 een reportage te horen waarin een vrijwilliger verrast wordt met een nominatie. Plein 5 is dagelijks te horen van 14.00 tot 16.00 op Radio 5, AM 747, voor kabelfrequenties zie www.radio5.nl. Dinsdag 25 september is Corrie op de radio te horen. Op maandag 1 oktober rond 15.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. logo vrijwilliger van Nederland...

De 12 winnaars uit alle provincies dingen mee naar de titel De vrijwilliger van Nederland. Op 7 december, internationale vrijwilligersdag, maakt staatssecretaris Jet Bussemaker, tijdens een feestelijke uitreiking, bekend wie zich De Vrijwilliger van Nederland mag noemen.

Op de bijbehorende website zijn ook filmpjes over de vrijwilligers te zien.
Corrie: "deze nominatie is ook een erkenning voor alle vrijwilligers die met Ondine en mij het rolstoeldansen in Nederland groot hebben gemaakt en zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest".

Wil je dat het rolstoeldansen extra onder de aandacht wordt gebracht? Ga dan naar www.maakhetverschil.nl want vanaf maandag 24 september kan gestemd worden!


Gasten op open les

17 september 2007

Vanavond was van 20.00 - 21.00 uur open les in de Aanloop, als onderdeel van de maand van het Aangepast Sporten, ondersteund door Sportservice Noord-Holland. Toen we om acht uur zongen voor een jarige deelnemer en een korte koffiepauze hielden, had zich al een aantal belangstellenden gemeld.
Toen Ronald om 20.10 uur daadwerkelijk met de eerste meedoedans startte stonden er bij de Slosh zeven gasten op de vloer, deels geattendeerd op onze activiteiten door een oproep in de locale kranten.

We hebben verschillende solo- en combidansen met onze gasten gedanst en ook een paar duodansen. Hieraan werd vol enthousiasme meegedaan. Daarnaast werd er langs de kant ook gezellig gepraat.
Na 22.15 uur gingen de laatste belangstellenden weg met een enthousiast: 'tot volgende week'.

Wij kijken in elk geval terug op een geslaagde avond; in elk geval weten weer meer mensen wat rolstoeldansen is en wat het voor iemand kan betekenen!


Helaas...

10 september 2007

... mocht het niet zo zijn dat Anita Griemink bij ons kwam dansen.
plaatje van een roos... In de zomer meldde zij zich aan voor de danslessen. Meteen de eerste lesavond kon Anita niet op de les zijn omdat ze in het ziekenhuis lag. Een week later ontvingen wij bericht van haar moeder dat Anita op 7 september onverwachts in het ziekenhuis is overleden.

Wij vinden het jammer dat we niet de kans hebben gekregen Anita te leren kennen. Haar moeder en verdere familie wensen we veel sterkte toe in dit verlies.


Afscheid van Ger de Laat

20 augustus 2007

Vorige week hebben we afscheid moeten nemen van onze oudste deelneemster
Ger de Laat. Na een korte ziekenhuisopname is Ger zondag 12 augustus thuis overleden.
Verschillende dansers hebben woensdagavond afscheid genomen of hebben donderdag de kerkdienst en begrafenis bijgewoond.
Klik om het bericht te vergroten...

Afgelopen mei slaagde Ger voor haar eerste certificaat in rolstoeldansen. Trots maakte zij hier het hele huis deelgenoot van. Ger vormde samen met Rinus een bijzonder paar in onze dansgroep. Zij zullen een open plek op de dansvloer achterlaten.
Namens alle dansers wensen we echtgenoot Rinus, pleegdochter Reinalda en hartsvriendin Nel heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


Lekker en gezellig eten!

12 augustus 2007

Op zaterdagavond 11 augustus vindt dan eindelijk het etentje plaats waar al in mei over gesproken werd. Dit etentje is mogelijk gemaakt door een fantastische sponsor!
Alle dansers die niet op vakantie zijn verzamelen in sportcafe De Wissel in Hoofddorp.

Na een drankje en veel bijkletsen verspreiden we ons over de vier tafels. Tijdens het hoofdgerecht (keuze uit schnitzel, kipsate of tongfilet) en toetje (ijs met aardbeien en slagroom of dame blanche) wordt heel wat afgebabbeld.

Ook maken we van de gelegenheid gebruik om Meriam en Arnold van der Klauw eens in het zonnetje te zetten vanwege hun jarenlange werk rond de collecte voor Handicap.nl. Cynthia en Ronald van Nus worden in de bloemetjes gezet omdat beiden geslaagd zijn voor het examen assistent instructeur rolstoeldansen, afgelopen mei.
Rond half negen komt de eerste taxichauffeur binnen. Na een kopje koffie of thee vertrekt ieder weer naar huis. Op maandag 3 september zien we elkaar weer terug op de eerste les van het nieuwe seizoen!

Mee-/nagenieten? Bekijk de foto's.


Jaarverslag 2006-2007 uit

11 augustus 2007

Deze week is het jaarverslag over het dansseizoen 2006-2007 verzonden aan donateurs, sponsors en belangstellenden. Het is van de site te downloaden (jaarverslag openen) of op te vragen door een e-mail aan het te sturen.

29 september: Zilveren Kracht!

augustus 2007

1 oktober is de landelijke Dag van de Ouderen. In dit kader organiseert de gemeente Haarlemmermeer - in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en Stichting Meerwaarde - op zaterdag 29 september van 10.00 - 15.00 uur de Seniorenbeurs. Klik om het bericht te vergroten...

Het centrale thema is Zilveren Kracht. Walking Wheels is deze dag vertegenwoordigd door dansers die demonstraties (incl. gelegenheid tot meedansen!) verzorgen.
Dit alles vindt plaats rond en in het raadhuis van Haarlemmermeer, Raadhuisplein te Hoofddorp.


Mooie opbrengst collecte

juli 2007

In de week van 11 t/m 16 juni vond weer de jaarlijkse collecte voor Handicap.nl plaats. En natuurlijk deed Walking Wheels hier weer actief aan mee!
In totaal gingen binnen ons rayon (Lisse, Lisserbroek, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp) 61 lopers op pad. In totaal haalden die lopers 5.443,74 euro op voor de Ango en Handicap.nl. Dit is net 100 euro minder dan vorig jaar.

link naar site handicap.nl link naar site Ango Handicap.nl is de fondsenwervende tak van de Ango.
De Ango is een algemene landelijke organisatie van, voor en door mensen met een functiebeperking. Zij werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden zoals die zijn ontstaan als gevolg van die beperking. Ango doet dit vanuit de praktijkervaring van de leden door te informeren, adviseren en door individuele en collectieve belangenbehartiging.

Zoals gebruikelijk ontvangt Walking Wheels 25% van de opbrengst retour voor de organisatie, bemiddeling en het collecteren. Dit bedrag zullen wij dit keer reserveren voor de wedstrijd die wij in mei 2008 hopen te organiseren.

Wij bedanken, mede namens handicap.nl/Ango alle collectanten, gulle gevers en natuurlijk Meriam & Arnold voor hun inzet!


Demonstratie Kennemerduin

Maandag 4 juni 2007

Met z'n zevenen togen we vanmiddag naar Zorgcentrum Kennemerduin in Heemstede. Tijdens een demonstratie vorig najaar in een activiteitencentrum was een aanwezige dame zo enthousiast dat ze via de activiteitenbegeleiding in haar huis gevraagd had ons uit te nodigen voor een demonstratie. Daar geven we natuurlijk graag gehoor aan!

Als we deze middag starten met de Engelse wals duo is het nog niet zo heel erg druk in de zaal, maar gaandeweg druppelen steeds meer mensen binnen. We laten duo dansen en combidansen zien en natuurlijk nodigen we de bewoners veelvuldig uit met ons mee te doen.
Zo wordt al meteen enthousiast de St. Bernardwals (zittende op de eigen stoel in de kring) meegedanst, evenals de Macarena. Even later dansen we de Slosh met bewoners; in de rolstoel of met een rollator. We sluiten het eerste blokje af met een Engelse wals combi.
plaatje cowboy Er wordt een drankje uitgereikt en wij kleden ons vliegensvlug om in (half) country tenue. (Voor de spijkerbroek is het te warm.) Na de korte pauze laten we Texas Wals, Phrase Graze Mixer en Tulp zien en de bewoners dansen een Schotse wals en tot slot de Ten Pretty Girls. Om de demonstratie af te sluiten dansen we de Glendevon Wals.

Tussendoor horen we al regelmatig opmerkingen als: 'wat is dit leuk', of 'ik heb een heerlijke middag'. Na afloop laat menigeen weten dat ze wel vaker zo'n dansmiddag willen.
Fantastisch om te horen dat iedereen het zo naar de zin heeft gehad. Wat ons betreft: ook wij komen graag nog eens terug!
Dank aan Lenie, Miranda, Lidie, Peter, Tineke, Cynthia en Ronald voor deze middag!


Twee assistent instructeurs

Zaterdag 19 mei 2007

Vandaag zijn Cynthia en Ronald geslaagd voor hun examen assistent instructeur rolstoeldansen. Na een paar maanden hard studeren, stageverslagen schrijven en vandaag een volle dag examen konden zij aan het einde van de dag trots hun handtekening zetten op het verse diploma. Voorzitter Arnold en zijn vrouw Meriam hadden gedurende de dag als deelnemer voor de verschillende kandidaten meegedanst en waren aanwezig bij de uitreiking van de diploma's.
Walking Wheels is trots om twee verse assistent instructeurs te mogen verwelkomen.

Deelname aan de opleiding is mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van het Johanna KinderFonds.

Cynthia & Ronald: Van harte gefeliciteerd!

Klik om het bericht te vergroten... Klik om het bericht te vergroten...

Alle dansers geslaagd bij danstest

Maandag 14 mei 2007

Maandagavond 14 mei, komen 26 dansers op de dansvloer van Dans- en partycentrum Fokker om af te dansen voor een certificaat en speldje tijdens de zogenoemde danstest. De drie dansen die elke deelnemer toont - twee verplichte dansen en een keuzedans - worden beoordeeld door een deskundige jury, lees verder...

Lees ook het Meer on Line artikel


Freestyle succes in Woerden

Zaterdag 12 mei 2007

Twaalf dansers, instructeur en twee fans rijden op zaterdagochtend naar Restarant 'De Wijde Blick' van werkvoorzieningschap 'De Sluis' in Woerden. Samen met nog 22 andere combinaties doen we mee aan aan de door De Swingende Wielen georganiseerde freestyle wedstrijd.

We komen binnen in een vrolijke boel: veel mensen, een deel al in mooie outfits, lopen, praten en dansen door elkaar heen. lees verder...
Lees ook het krantenbericht


Cafe Dansant in Nieuw-Vennep

Zondag 15 april 2007

Met acht dansers (Lenie, Gerard, Cecilia, Meriam, Arnold, Miranda, Cynthia en Ronald) mochten we vandaag het zondagmiddagpodium 50+, van Stichting Meerwaarde verlevendigen met onze dansdemonstratie.
Door het prachtige zomerweer zijn er helaas minder bezoekers/dansers dan waar de organisatie op had gehoopt. En de afwezigen hebben wat gemist: dansen op muziek van het Haarlems Dans Orkest en het kijken naar en meedansen met ons!

In het eerste blokje van een kwartier demonstreren we een Engelse wals duo, st. bernardwals combi, samba duo en nodigen we iedereen uit om met ons de ten pretty girls te dansen.

Voor het tweede blokje hebben we ons omgekleed in country outfit, compleet met hoed, en dansen we de tulp, Texas wals en phrase graze mixer. Omdat 50+-ers ook nog van discodansen houden dansen velen enthousiast de slosh met ons mee.

We ontvangen allemaal een vrolijke bos gele rozen als dank voor vanmiddag. Tevreden over deze gezellige middag gaan we naar huis.

Een paar foto's.

PS Ga naar Meerwaarde voor meer informatie over het zondagmiddagpodium.


Promotie voor Miranda en Ronald

Zondag 8 april 2007

Uit 16 paren dansen Miranda & Ronald zich door een eerste ronde, halve finale en finale naar de eerste plaats in debutanten combi 2. Hiermee zijn ze tevens Nederlands Kampioen en promoveren ze naar de amateurs!

Marga & Wieger van Amroda gaan vandaag van start in de amateur duo standaard 1 en komen helaas dit keer niet verder dan de herkansingen. Paulien en Cock dansen eerst een general look en vervolgens een finale temidden van het buitenlandse geweld. Uiteindelijk nemen zij de medaille voor de vijfde plaats in ontvangst, alsmede die voor Nederlands Kampioen in de categorie selectie duo 2.

Na de wedstrijd gaan we lekker gezamenlijk eten in een Chinees restaurant in Nijmegen waarna ieder huiswaarts gaat. Dit is een mooi slot van een succesvol, gezellig en drukbezocht dansweekend in Cuijk.

Miranda en Ronald, van harte gefeliciteerd !

Al een paar foto's.

PS Ga naar Stichting Rolstoeldansen Nederland voor de volledige uitslagen.


Paaszaterdag in Cuijk

Zaterdag 7 april 2007

Het Holland Dans Spektakel heeft ditmaal haar tenten opgeslagen in Cuijk, eigenlijk terug van weggeweest. Tussen alle paren uit 19 verschillende landen op de vloer ook een paar van Walking Wheels. Lidie & Peter Venjakob gaan van start in de Amateurs combi 2 standaard.

Hoewel ze er voor gingen in de eerste ronde (bestaande uit 11 paren) werd hun rugnummer ook weer voor de herkansing opgeroepen. Ook in deze ronde was de geest aan het knokken, maar wilde het lijf niet.

Samen met Marga & Wieger van AMRODA (die de halve finale bereikten in amateur duo 1 latin) en Erna & Mirjam van SRA (die zelfs finale dansten en 4e werden in amateur combi 1 latin), supporters Cynthia en Ronald en supporters van de andere paren, hadden we een fijne dag.

We kijken uit naar nog zo'n dag morgen! Een paar foto's.


Obstakels in het dorp

Woensdag 4 april 2007, verslag van Miranda

Mijn vervoer samen met Jan-Willem was goed geregeld, we waren zelfs te vroeg maar dat heb ik liever als te laat. Na een bakkie koffie druppelde iedereen binnen op de afgesproken plaats.
Iedereen met een functiebeperking kreeg 1 of 2 jongeren mee. lees verder...
Lees ook het krantenartikel.

Maatschappelijke stage

2 april 2007

Vanavond hadden we naast onze eigen dansers 12 jongeren van het Herbert Visser College uit Nieuw Vennep te gast. Deze leerlingen volgen deze week een maatschappelijke stage, georganiseerd i.s.m. Humanitas in Hoofddorp.
Vanmiddag hebben ze bij Meyra een rolstoelparcour gedaan met diverse (electrische) rolstoelen, scootmobielen etc. Vanavond dansen ze met ons mee; ze zijn actief als muzikale duwer, als staande partner of dansen mee IN de rolstoel. lees verder...

Bekijk de foto's.


Ongewone politieklus

24 maart 2007

Om wat extra te kunnen trainen voor de wedstrijd in Cuijk, de danstest en een start te maken met onze freestyle besloten we een aantal uren de sporthal in Hoofddorp te huren. De eerste datum: zaterdag 24 maart, van 10.00 - 12.00 uur.
Dit is telefonisch en schriftelijk bevestigd.

Om 9.40 uur staan de eersten voor de deur van de Fanny Blankers Koenhal, tegen 10.00 uur voegen de laatsten zich bij. Dan is de deur van de hal nog steeds op slot. Maureen gaat bellen met Sportplaza, de verhuurder van de hal. Op het telefoonnummer kreeg ze, na het keuzemenu dat uiteindelijk naar de receptie doorverbindt, geen gehoor.
De beveiligingsdienst van wie een sticker op de deur was geplakt kon zonder 'code' niets voor ons doen.
Via de politie (geen spoed - wel politie) worden we uiteindelijk doorverbonden naar een ander nummer van Sportplaza!
De dame aan de lijn weet niet van een boeking, vraagt vervolgens of we dan geen sleutel hebben opgehaald (hier is nooit over gesproken, dit staat ook niet in de huurovereenkomst) en zou vervolgens een collega bellen.
Toen viel de verbinding weg.....

Na een paar minuten bellen we haar op het eerste nummer (het nummer dat de politie gebruikte kenden we niet) en kregen we zowaar dezelfde dame aan de lijn! Uiteindelijk, ruim na half elf, kwam een vriendelijke medewerker van Sportplaza Spectrum de deur voor ons openen....

Dankzij de vriendelijke interventie van de politie Kennemerland konden we gelukkig nog 1,5 uur trainen, voordat de volleybalcompetitie de zaal van ons overnam ;-)


Gesponsorde laptop

19 maart 2007

Groot was de verrassing toen ik voorafgaande aan de les een laptop in ontvangst mocht nemen waarop een muziekprogramma was geinstalleerd met alle dansmuziek die deze maanden in mijn koffer zit!

De laptop is gesponsord door Omegam Laboratoria uit Amsterdam en Ronald heeft vele uurtjes werk besteed aan het gebruiksklaar maken en downloaden van alle muziek. Door deze laptop aan te sluiten op een versterker hebben we zo al onze dansmuziek bij ons en is deze overal af te spelen. Op de les, maar ook met gebruik van onze eigen versterker en boxen op andere trainingslocaties of demonstraties.

Als dansgroep zijn we zeer verguld met deze gesponsorde laptop en bedanken we Ronald en Omegam heel hartelijk!

Voor meer informatie over de sponsor, klik op de banner:


Mooie resultaten in Den Bosch

10 februari 2007

Tijdens de Grote Prijs van Zuid Nederland heeft Stichting Walking Wheels meegedaan met 3 dansparen. Zij zijn gestart in drie verschillende categorieën. Wij zijn met zijn allen in een bus richting Den Bosch vertrokken. Rond 08.45 uur kwamen we aan bij de Maaspoort in Den Bosch... lees verder...

Of bekijk de foto's.

>

Succes in Wijchen

27 januari 2007

plaatje medaille Voor onze groep heeft de eerste danswedstrijd dit seizoen een prachtig resultaat opgeleverd. Miranda en Ronald dansen hun eerste wedstrijd samen in debutanten combi 2 en gaan met de eerste prijs aan de haal!
Miranda (eerdere wedstrijden rolstoeldansen met o.a. moeder Joke) en Ronald (wedstrijdervaring in het valide dansen) zijn in september gestart met trainen. Van de eerste ronde met veertien paren worden ze rechtstreeks doorgeplaatst naar de halve finale. Hoewel deze wat minder gedanst wordt dan de eerste ronde mogen ze toch in de finale starten. En daar dansen ze een prima wedstrijd waarmee ze op de eerste plaats belanden.

Een vliegende start dus!
Van harte gefeliciteerd en een zoen van de juf!

Tussen de verschillende rondes door mogen we genieten van een demonstratie streetdance (met heel veel kinderen en jongeren) en een Russisch optreden waarbij o.a. de kozakkendans eer wordt aangedaan. Een compleet andere invulling dan gebruikelijk, maar erg leuk!

Na deze mooie dag keren we (danspaar en supporters) tevreden terug naar Hoofddorp. Een kleine foto impressie

Ga naar Stichting Rolstoeldansen Nederland voor de volledige uitslagen.


Nieuwjaarsfeest

14 januari 2007

Op zaterdagavond 13 januari was het weer tijd voor ons traditionele nieuwjaarsfeest. Gasten stroomden Dans- en Partycentrum Fokker binnen vanuit Hoofddorp en omstreken, maar ook uit Leiderdorp, Wassenaar, Amstelveen, Amsterdam en verder.
Het is altijd gezellig... lees verder...

Nieuwjaar

1 januari 2007

Bestuursleden en deelnemers van "Walking Wheels", stichting rolstoeldansen wensen iedereen een goed, gezond en swingend Nieuw Jaar toe!
Een goed start van dit nieuwe jaar willen wij met elkaar maken op zaterdag 13 januari a.s.
Dansers, familieleden, vrienden en anderen zijn van harte welkom op ons Nieuwjaarsfeest.


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de